1 de novembre del 2011

descobriments II (novembre)


ENTERREM ELS ALGORISMES ARITMÈTICS
Just que estic donant voltes a l’aprenentatge de les matemàtiques a l’educació infantil però en també totes les edats (perquè el que serveix per a infantil serveix per a tota la vida)... just que penso que hi ha d’haver alguna altra manera, alternativa, que sigui més lògica i natural per aprendre matemàtiques... i ensopego amb el manifest contra l’ATOA, els algorismes tradicionals de les operacions aritmètiques (Claustre Col·legi Aguamansa, Tenerife). Aquest gran descobriment, és tant sols un primer pas en aquesta recerca. D’aquí em llançaré a la Maria Antònia Canals i l’ús de les reglets. Llegiu aquí (PDF) un resum del que plantegen! És molt interessant i xocant alhora.

 ESCOLA I REALITAT. DIVERGÈNCIA ENTRE DOS MONS.
PERSPECTIAV ESCOLAR 355 maig 2011 (pàg. 24 - 35)

D’un debat de classe sobre la contextualització dels aprenentatges vaig llegir aquest article també de retruc d’altres recerques...                                                                                   
“A l’àrea de coneixement del medi es dóna el tema de l’aigua i la terra, on una gota d’aigua anomenada Goti ens explica el cicle de l’aigua, i arriba un moment que el llibre ens planteja una activitat d’avaluació on l’alumne ha de respondre, entre d’altres preguntes, què es un núvol i els diferents tipus de núvols que existeixen. Després de revisar les primeres pàgines del tema o d’haver-s’ho estudiat a casa en el cas que fos un examen) l’alumne contesta sense dubtar que: un núvol és la condensació del vapor d’aigua continguda en l’aire i que existeixen els cirrus, els cúmulus, els nimbus...

Creieu que aquet alumne reconeix aquests núvols, els quals només ha vist en les il·lustracions del llibre, quan surt de l’escola? Creieu que aquest alumne podrà predir si a la tarda, que té partit de futbol amb els amics, aquella situació de núvols pot acabar en precipitació´? (La gent del cicle superior no s’ha plantejat substituir la Goti per en Tomàs Molina al temps de TV3?)”
QUIN ÉS L’IMPACTE I LA IMPORTÀNCIA DE LES IMATGES EN EL MÓN INFANTIL?
Gràcies a l'assignatura de Literatura Infantil estic entrant en matèria sobre les històries i les seves imatges... llegiu-ne aquí (PDF) una primera apoximació! (Gorchs, G. (2008) Reflexions al voltant dels bebès i la lectura. Els imatgiaris. Faristol, 62.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada